Afacerile se confruntă din ce în ce mai mult cu o presiune în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor agreate global referitoare la climă, natură și societate/oameni.

Afacerile trebuie să răspundă așteptărilor într-un mod care să le mențină reziliența și sănătatea financiară, iar o astfel de cerință devine tot mai dificilă de realizat într-un context tot mai provocator și plin de șocuri precum fi inflația în creștere și urgențele tot mai prevalente legate de climă, natură și societate.

În plus, nici contextul general mai larg în care operează companiile nu este încă complet favorabil pentru afacerile ce doresc să conteste modelul de business as usual și să facă tranziția către un business sustenabil, deoarece piețele și reglementările nu recompensează întotdeauna performanța de sustenabilitate a unei afaceri.

Dezvoltarea și integrarea unui scop cu beneficii sociale clare reprezintă o abordare practică pentru afaceri de a naviga printre aceste tensiuni, de a identifica oportunități pentru noi forme de creare a valorii și de a alinia activitățile de business cu obținerea de performanțe de sustenabilitate pentru societate.

Cum ar putea afacerile să răspundă acestor așteptări în creștere dacă nu pot compara performanța lor actuală cu formele organizaționale orientate spre furnizarea unei sustenabilității autentice?

Ei bine, Institutul pentru Leadership în Sustenabilitate (CISL) din cadrul Universității Cambridge a dezvoltat un cadru de transformare a afacerilor și anume Business Transformation Framework, un instrument ce stabilește 12 indicatori ce facilitează transformarea, structurați în 4 tipuri de activități, diferențiate prin diferite niveluri de aliniere cu performanța de sustenabilitatea și pe care companiile îl pot utiliza pentru a se autoevalua.

Business Transformation Framework își propune să ajute afacerile să se autoevalueze și să-și determine nivelul de aliniere la sustenabilitatea, să identifice discrepanțele dintre situația lor actuală și cea la care aspiră și să stabilească pârghiile cheie și acțiunile asociate ce vor ajuta la avansarea transformării lor.

Urmărind acest webinar, vei afla:

  • De ce ajustarea de la gândirea de business as usual nu mai este suficientă pentru a crea o economie sustenabilă;;

  • Cum să folosești cadrul de Business Transformation Framework al CISL pentru a diagnostica alinierea organizației tale la sustenabilitate;;

  • Informații din experiența altor organizații despre modul în care Business Transformation Framework le-a ghidat călătoria de transformare a afacerii lor.

Despre vorbitori

Bianca Drotleff s-a alăturat CISL în 2021 cu misiunea de a contribui la dezvoltarea de soluții noi pentru afaceri, în vederea accelerării tranziției acestora către o economie sustenabilă și este parte din boardul grupului pentru economia circulară al IEMA (Institute of Environmental Management and Assessment).

În trecut, a lucrat la Leeds Sustainability Institute, unde a coordonat Conferința Internațională SEEDS și pentru CSR Europe, o organizație cu sediul la Bruxelles, unde a cercetat modelele de afaceri circulare.

În ceea ce privește studiile, Bianca deține un Master în Științe de la Universitatea din Leeds și la licență a absolvit programul de Business Internațional și Management, de la Universitatea din Bradford.
Phil Ruxton s-a alăturat companiei Croda în 1994, ocupând mai multe roluri comerciale. A petrecut o perioadă semnificativă la sediul din America de Nord al Croda, în New Jersey, SUA, unde a condus vânzările din domeniul îngrijirii personale. Între 2013 și 2019 a coordonat afacerile globale de materiale inteligente ale Croda.

În paralel cu aceste roluri, a ajutat compania să dezvolte și să-și implementeze strategia de sustenabilitate, de la primul raport public de sustenabilitate din 2007 până în prezent. Phil s-a alăturat echipei de sustenabilitate a grupului în 2019 în calitate de vicepreședinte, iar în 2021 a devenit primul ofițer de sustenabilitate al Croda.

Devino membru

SustainAbility School este un program de educare dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre ale Ambasadei Sustenabilității în România prin programul Coaliția România Sustenabilă.

Dacă ești angajatul unuia dintre membri, creează-ți cont gratuit aici.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, cere decidenților din organizația ta să devină membru.