Riscurile de fraudă în contextul ESG cresc pe baza presiunii tot mai mari a autorităților de reglementare și a publicului. Trendul în materie de legislație se îndreaptă spre o legiferare cât mai vastă, cu obligații concrete și standarde elaborate și ridicate pe criterii de sustenabilitate ce trebuie luate în considerare pentru întreprinderile care vor să implementeze sau respectă deja factorii de ESG. Cu toate acestea, cerințele de reglementare nu sunt întotdeauna simple.

ESG Washing sau „Spălarea Ecologică” este un termen relativ nou care a fost folosit pentru a caracteriza exacerbarea de către unele corporații a eforturilor și inițiativelor lor ESG pentru a obține o impresie favorabilă de la investitori, consumatori, angajați și/sau alte părți interesate atunci când substanța reală a acestor inițiative ESG scade sub orice standard obiectiv.

Guvernanța corporativă este o prioritate de vârf pentru consumatori și investitori, deoarece dă tonul și așteptările cu privire la modul în care o companie interacționează cu părțile interesate. O structura de guvernanță corporativă etică oferă reasigurări consumatorilor, angajaților și investitorilor că au o cultură puternică care se aliniază cu valorile sale de bază.

Urmărind acest webinar, vei afla:

  • Cum să recunoști diferite tipuri de greenwashing, obținând o înțelegere cuprinzătoare a practicilor, tacticilor indicatoare și cauzelor potențiale ale acestei tipologii de fraudă ESG.

  • Cum să evaluezi riscurile și consecințele asociate cu practicile de greenwashing, inclusiv daunele reputaționale, pierderea încrederii consumatorilor și eventualele consecințe legale.

  • Înțelege evoluțiile legislative legate de afirmațiile privind sustenabilitatea și cum să îți asiguri conformitatea.

  • Pe durata webinarului vom analiza exemple reale de greenwashing pentru a îmbunătăți recunoașterea și înțelegerea greenwashingului, permițându-vă să identificați mai eficient practicile înșelătoare și să identificați, evaluați, respectiv să susțineți afirmațiile privind acțiunile de sustenabilitate pentru a evita practicile de greenwashing.

Despre vorbitor

Ana-Maria Iordache este liderul ESG al firmei PwC România în domeniul fiscal și juridic. Ana-Maria este o avocată cu o experiență de peste 15 ani în diverse domenii juridice, dar care s-a concentrat în special pe litigiile fiscale și administrative, reprezentând cu succes numeroși clienți atât în fața autorităților și instanțelor din România, cât și în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Ana-Maria Iordache a dobândit o vastă expertiză în numeroase proiecte complexe în care a furnizat servicii juridice unui număr mare de clienți, companii naționale și internaționale, din diverse industrii precum petrol și gaze, construcții, auto, pharma, telecomunicații și retail.

Devino membru

SustainAbility School este un program de educare dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre ale Ambasadei Sustenabilității în România prin programul Coaliția România Sustenabilă.

Dacă ești angajatul unuia dintre membri, creează-ți cont gratuit aici.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, cere decidenților din organizația ta să devină membru.