Pentru orice companie, emisiile de gaze cu efect de seră de tip 3(Scope 3 emissions) contribuie la 65-99% din amprenta totală de carbon.

O primă evaluare completă a emisiilor de gaze cu efect de seră ale unei companii care scoate în evidență impactul semnificativ pe care lanțul său de aprovizionare îl are asupra amprentei sale de carbon și asupra mediului. Pentru a-și reduce cu adevărat impactul asupra mediului și a-și atinge ținta de Net Zero emisii de gaze cu efect de seră, companiile nu au nici o cale de ocolire a implicării active a furnizorilor.

În același timp, pe piață s-au dezvoltat mai multe platforme digitale specializate în evaluarea din punct vedere al criteriilor ESG a companiilor. Synesgy este o astfel de platformă digitală globală, ce evaluează companiile și lanțurile de aprovizionare din punct de vedere al criteriilor ESG. Platforma a fost dezvoltată de CRIF pentru a colecta și a gestiona datele ESG la nivel granular.

Prin implementarea unui chestionar dedicat, bazat pe standarde naționale și internaționale de sustenabilitate (SDG, UNGC, GRI, EFRAG), Synesgy permite companiilor să realizeze o autoevaluare a performanțelor ESG, identificând punctele forte, dar și ariile în care sunt necesare îmbunătățiri, pentru a acționa prin stabilirea unei strategii adecvate de sustenabilitate și construirea unei călătorii interne. Chestionarul Synesgy fiind certificat de Agenția de Rating CRIF(care este recunoscută la nivel european).

Urmărind acest webinar, vei afla:

  • Care sunt pașii esențiali pentru implicarea furnizorilor în atingerea obiectivului Net Zero emisii GES;

  • Cum abordăm dificultățile aproape inevitabile în acest proces;

  • Care sunt primii 3 pași pe care îi poate face oricine chiar de azi;

  • Cum să vă implicați lanțul valoric în tranziția la sustenabilitate;

  • Cum să colectați date ESG structurate din lanțul de aprovizionare;

  • Cum să reduceți riscul ESG și pe cel reputațional.

Despre vorbitori

Natalia Ciobanu este managerul de mediu al companiei Endava. Ea și-a petrecut ultimii 15+ ani făcând cercetare, educație și consultanță în domeniul protecției mediului, a sustenabilității și „înverzirii” organizațiilor. Domeniile ei de interes și de lucru includ managementul de mediu, educația pentru sustenabilitate, inovații pentru creșterea rezilienței la schimbările climatice și comunicarea științei către publicul larg.

Natalia a studiat știința mediului la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și are un doctorat în reziliența la schimbările climatice și modelarea dinamicii sistemelor de la Universitatea Bosfor din Istanbul. Ea a publicat o serie de articole și jocuri de mediu, și este co-autoare a două cărți: „Urban Sustainability, a Game-based Approach” – un curs inovativ de sustenabilitate pentru studenții la facultăți de management, și „Respect pentru Resurse” – primul manual de sustenabilitate din România pentru elevii de din clasele 5 – 12.

Roberto Lunazzi este consultant de parteneriat ESG în cadrul Synesgy, o alianță globală ce are ca scop sprijinirea tranziției la sustenabilitate cu date și informații despre clienți și furnizori, utilizând o platformă digitală inovatoare.

Având peste 10 ani de experiență în vânzări și dezvoltarea afacerilor în managementul creditului și informații despre afaceri, Roberto s-a alăturat companiei CRIF în 2022 și se ocupă de intensificarea parteneriatelor ESG în echipa globală Synesgy.

Roberto deține o diplomă de licență în relații publice și publicitate și un master în marketing și retail de la Universitatea IULM din Milano.

Devino membru

SustainAbility School este un program de educare dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre ale Ambasadei Sustenabilității în România prin programul Coaliția România Sustenabilă.

Dacă ești angajatul unuia dintre membri, creează-ți cont gratuit aici.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, cere decidenților din organizația ta să devină membru.