Conform Dicționarului enciclopedic de mediu, evaluarea ciclului de viață (LCA) a unui produs reprezintă evaluarea și analizarea consecințelor acțiunii produsului asupra mediului. Analiza urmărește produsul de la extracția și prelucrarea materiei prime, trecând prin toate fazele sale de producție, transport și distribuție, utilizare – rentabilizare, întreținere și reciclare și mergând până la depozitarea finală sau până la reintegrarea sa în mediul înconjurător.

Astfel, în cadrul acestui webinar vom explora importanța LCA în peisajul corporativ de astăzi, cu focus mai ales pe aspectul legislativ. Este crucial ca fiecare companie să încorporeze practicile LCA pentru a putea lua decizii sustenabile și a respecta reglementările de mediu.

Pornind de la o introducere în LCA, vom defalca conceptele și metodologiile principale din spatele acestui instrument puternic, astfel încât să putem înțelege principiile fundamentale ale evaluării impactului asupra mediului al unui produs sau proces pe parcursul întregului său ciclu de viață, de la extracția materiilor prime până la sfârşitul duratei de viaţă.

În contextul în care starea planetei se degradează într-un ritm alert, este mai important ca niciodată să înțelegem la ce ne este utilă evaluarea LCA și cum se folosește acest instrument pentru a crește gradul de transparență, asumare și responsabilitate a companiilor.

Urmărind acest webinar, vei afla:

  • Noțiuni de bază despre conceptele și metodologiile fundamentale LCA;

  • De ce fiecare companie din Europa va avea nevoie de LCA;

  • Exemple practice ale utilizării LCA;

  • Aplicații digitale utilizate în LCA;

  • Pași pentru inițierea unui proces de tip LCA.

Despre vorbitor

Tanja Holm este o profesionistă cu background în marketing, cofondatoare a Environmental Impacts Academy, pasionată de creșterea capacității LCA în companii prin identificarea de tinere talente și formarea profesioniștilor experimentați în domeniul sustenabilității și factorilor de decizie în evaluarea ciclului de viață de mediu. Tanja este pasionată de marketing și de comunicarea privind modul în care companiile integrează LCA în operațiunile lor.

Devino membru

SustainAbility School este un program de educare dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre ale Ambasadei Sustenabilității în România prin programul Coaliția România Sustenabilă.

Dacă ești angajatul unuia dintre membri, creează-ți cont gratuit aici.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, cere decidenților din organizația ta să devină membru.