Lumea se schimbă, la fel și modul în care am fost învățați să gândim, să acționăm sau să ne dezvoltăm afacerile.

Sustenabilitatea nu mai este doar un cuvânt la modă sau o oportunitate de a avea un avantaj competitiv, ci este din ce în ce mai mult o cerință de integrat în modelul de business, de luat în considerare în deciziile de finanțare și de achiziții și chiar de analizat, măsurat și raportat transparent, pentru un număr din ce în ce mai mare de companii (aproximativ 50.000 la nivel EU, începând cu 01 ianuarie 2024).

Aliniat cu interesul crescut al investitorilor pentru finanțări sustenabile, se dezvoltă și instrumente noi în piața de capital, ca alternativă la finanțarea clasică și devine din ce în ce mai complicat pentru un decident să înțeleagă și să aleagă ușor ce i se potrivește.

Urmărind acest webinar, vei afla:

  • Legătura dintre sectorul financiar și sustenabilitate;

  • Care este contextul național, regional și global al instrumentelor „verzi”;

  • Ce sunt instrumentele „verzi”, care sunt principalele caracteristici și diferențe între ele;

  • Exemple sectoriale în care pot fi folosite;

  • Ce se schimbă în universul unei companii în urma folosirii unui astfel de instrument;

  • Studiu de caz – Sustainability Linked Bonds, emise de Autonom în 2021, în premieră regională (pașii procesului de emisiune, cum funcționează instrumentul, ce presupune raportarea și monitorizarea, next steps).

Despre vorbitor

Magdalena Caramilea este Director de Sustenabilitate în cadrul Autonom și are ca principale responsabilități dezvoltarea sustenabilă a companiei, raportarea non-financiară și planificarea scenariilor aferente, fiind activ implicată și în comunicarea cu investitorii și extinderea conștientizării impactului în mediu și societate, în rândul colegilor și partenerilor de business.

Adeptă a sustenabilității în viața de zi cu zi, acasă și în afaceri deopotrivă, este pasionată de oameni și de natură, folosind călătoriile ca modalitate de a înțelege lumea și de a se implica în diverse proiecte umanitare.

S-a alaturat echipei Autonom în urmă cu 5 ani, în urma preluării diviziei de leasing operațional a Băncii Transilvania (BT Operational Leasing), unde avea rolul de Director de Risc Control și Raportare. Este absolventă a facultății de Cibernetică, Statistică și Previziune Economică în cadrul ASE București și are un master în Finanțe, Bănci și Burse de Valori.

Devino membru

SustainAbility School este un program de educare dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre ale Ambasadei Sustenabilității în România prin programul Coaliția România Sustenabilă.

Dacă ești angajatul unuia dintre membri, creează-ți cont gratuit aici.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, cere decidenților din organizația ta să devină membru.