Importanța ratingurilor ESG este în creștere rapidă, fiind stimulată atât de legislația și reglementările tot mai efervescente în domeniu, cât mai ales de nevoia stakeholderilor / părților interesate de a integra în deciziile de business date și informații ESG relevante, comparabile și care să acopere tot spectrul ESG.

O evaluare externă sporește încrederea stakeholderilor asupra calității informațiilor ESG raportate și asigură o raportare a organizației la cele mai bune practici de mediu, sociale și de guvernanță.

Cu toate că încă nu există un consens asupra metodologiilor de evaluare din partea diverselor agenții de rating, o standardizare sau un nivel ridicat de transparență pentru acestea, stakeholderii, cu care colaborează o organizație, sunt din ce în ce mai mult interesați să vadă progrese ESG susținute de date concrete, dincolo de discursul corporativ.

Urmărind acest webinar, vei afla:

  • Care este importanța unei evaluări din partea agențiilor de rating ESG și ce beneficii aduce;

  • Cum a contribuit procesul de evaluare externă la progresele ESG înregistrate în organizație;

  • Care sunt principalele provocări, din perspectiva organizației, în cadrul procesului de evaluare;

  • Cele mai frecvente critici aduse ratingurilor ESG și cum ne raportăm la ele.

Despre vorbitori

Diana Mazurcievici este în prezent Director ESG&IR în cadrul Băncii Transilvania și coordonează inițiativele corporative ESG la nivelul Băncii Transilvania din ultimii trei ani, inclusiv procesul de obținere a ratingului ESG. Cu peste 16 ani experiență în domeniul financiar-bancar, Diana a gestionat, în 2021, publicarea primului Raport de Sustenabilitate al Băncii Transilvania în conformitate cu standardele GRI.

Aflat acum la a treia ediție, Raportul de Sustenabilitate al Băncii Transilvania beneficiază de recunoaștere în domeniu prin premiile obținute și constituie elementul fundamental în cadrul revizuirilor externe din partea agențiilor de rating.

Devino membru

SustainAbility School este un program de educare dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre ale Ambasadei Sustenabilității în România prin programul Coaliția România Sustenabilă.

Dacă ești angajatul unuia dintre membri, creează-ți cont gratuit aici.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, cere decidenților din organizația ta să devină membru.