Chiar dacă aparent măsurarea impactului este o etapă ce încheie implementarea unui program sau proiect, în realitate aceasta își are rădăcinile în primele discuții în urma cărora proiectul se cristalizează.

Un aspect important al gestionării programelor de implicare comunitară este reprezentat de evaluarea impactului proiectelor, în special prin metodologia LBG (London Benchmarking Group), dar și SROI (Social Value), dar ele pot fi completate de metodologii calitative, mai laborioase însă cu o capacitate mai mare de captare a schimbării.

Acestea, London Benchmarking Group și Social Value, se regăsesc printre instrumentele de raportare ale impactului cel mai des utilizate de companii și sunt apreciate pentru prezentarea simplă și aplicabilitatea destul de largă asupra proiectelor din diferite zone de implicare comunitară.

Urmărind acest webinar, vei afla:

  • Care este punctul de plecare pentru măsurarea unui proiect comunitar/social;

  • Cum definim schimbarea pe care dorim să o generăm;

  • Ce instrumente avem la îndemână pentru evaluare și raportare;

  • La ce este necesar să ne uităm, în procesul de evaluare al unui proiect, la rezultate sau la impact.

Despre vorbitori

Ioana Szatmari este este specialist în sustenabilitate, coordonator al inițiativelor de CSR și parte a echipei de grant-making din cadrul Asociației pentru Relații Comunitare.

De-a lungul timpului, Ioana Szatmari a fost implicată în mai multe proiecte de consultanță pentru strategii de sustenabilitate, raportare non-financiară și administrarea programelor de implicare socială.

Ca parte a muncii ei în cadrul departamentului, Ioana a fost implicată în gestionarea de programe de finanțare precum Fondul Viață pentru Nou Născuți al Fundației Vodafone România, Programul BRAVoluntar al Fundației OMV Petrom, Programul de finanțare pentru prevenirea violenței asupra femeilor și copiilor în Republica Moldova al Fundației OAK, Fondul „Lumea prin Culoare și Sunet” al Fundației Orange România și multe altele.

Devino membru

SustainAbility School este un program de educare dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre ale Ambasadei Sustenabilității în România prin programul Coaliția România Sustenabilă.

Dacă ești angajatul unuia dintre membri, creează-ți cont gratuit aici.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, cere decidenților din organizația ta să devină membru.