Se estimează că, la nivel global, peste 50 de miliarde de GES sunt emise în atmosferă în fiecare an. În timp ce unele gaze cu efect de seră apar în mod natural, de la revoluția industrială, oamenii au crescut concentrația la niveluri nesustenabile, de aceea acum există mai mult dioxid de carbon în atmosfera noastră decât în orice moment al istoriei omenirii.

Schimbările climatice se manifestă deja (secete, incendii, inundații, deficit de resurse și pierderi de specii, printre altele) și evoluția lor e rapidă. Aceste fenomene generează pierderi de vieți omenești și pagube materiale majore. Modul actual în care utilizăm resursele nu este durabil și pune presiune pe planeta noastră, motiv pentru care ne aflăm în fața unei triple crize planetare – schimbările climatice, pierderea biodiversității și poluarea, fenomene negative interconectate și cu impact major asupra calității vieții pe Pământ.

Este urgent să înlesnim tranziția către o economie verde. Cum pot contribui ONG-urile și companiile?

Urmărind acest webinar, vei afla:

  • Cum poate contribui mai mult mediul corporativ la tranziția verde;

  • Mobilizarea angajaților, comportamente pro-mediu și efectul de multiplicare în societate;

  • Care sunt beneficiile interne și externe care pot fi obținute prin aceste modele.

Despre vorbitor

Alexandra-Maria Bocșe

Consilier de Stat

Departamentul Climă și Sustenabilitate, Administrația Prezidențială

Devino membru

SustainAbility School este un program de educație dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre ale Ambasadei Sustenabilității în România prin programul Coaliția România Sustenabilă.

Dacă ești angajatul unuia dintre membri poți obține parola de la persoana de contact a organizației tale în cadrul Coaliției.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, cere decidenților din organizația ta să devină membru.