Companiile cu un număr mediu anual de peste 500 de angajați trebuie să întocmească în prezent declarația nefinanciară conform Directivei UE 95/2014, transpusă local prin OMFP 1802/2014 și OMF 2844/2016, cu modificările și completările ulterioare. Declarația nefinanciară face parte din setul de situații financiare pe care entitățile trebuie sa le întocmească, fără obligativitatea de a o supune auditului.

Odată cu intrarea în vigoare a Directivei corporative de raportare de sustenabilitate 2022/2464 (“CSRD”), se schimbă radical atât criteriile de eligibilitate a entităților și informațiile care trebuie incluse în raportul de sustenabilitate, cât și obligativitatea de auditare a acestora.

Punctul comun între cerințele actuale și cerințele de raportare în cadrul CSRD rămâne Taxonomia UE (Regulamentul 852/2020), care, odată cu intrarea în vigoarea a CSRD, devine auditabilă.

Urmărind acest webinar, vei afla:

  • Care este situația actuală în contextul declarației nefinanciare;

  • Despre raportarea voluntară de sustenabilitate și auditarea acesteia;

  • Care sunt elementele de noutate aduse de CSRD;

  • Despre procesul de auditare a rapoartelor de sustenabilitate din perspectiva companiilor auditate.

Despre vorbitori

Florina Ion este Senior Manager în cadrul Departamentului de Audit și Servicii conexe, Deloitte România și are o vastă experiență în audit financiar, audit al rapoartelor de sustenabilitate și alte servicii asociate.
Mihnea Jurca este Project Manager în cadrul Departamentului de Audit și Servicii conexe, Deloitte România, specializat în raportări de sustenabilitate și Taxonomia UE, certificat GRI (Global reporting Initiative).

Devino membru

SustainAbility School este un program de educare dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre ale Ambasadei Sustenabilității în România prin programul Coaliția România Sustenabilă.

Dacă ești angajatul unuia dintre membri, creează-ți cont gratuit aici.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, cere decidenților din organizația ta să devină membru.