Companiile își dezvoltă strategiile de responsabilitate socială prin alinierea la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite („Sustainable Development Goals” – Agenda 2030). În același timp, organizațiile non-profit și partenerii comunitari ai mediului privat, încă nu au această practică.

Deseori, lipsa limbajului comun privind SDG-urile face mai dificilă colaborarea dintre cele două sectoare și încetinește ritmul inițiativelor ce pot construi mai rapid, un mediu mai sănătos și o societate mai incluzivă și mai echitabilă.

Totodată, această nesincronizare conduce și la riscul ca noul cadru legislativ privind legea sponsorizării, optimizat în luna septembrie 2022, să nu producă efectele pozitive scontate: creșterea sumelor direcționate către organizațiile non-profit în vederea dezvoltării de parteneriate strânse, cu efecte pe termen mediu și lung, bazate pe investiții cu impact pozitiv social și/sau de mediu.

Urmărind acest webinar, vei afla:

  • Despre cum programele de finanțare/ sponsorizare ar putea fi un început de dialog cu ONG care să asimileze acest mod de lucru în strategiile lor de intervenție în comunitate;

  • În ce măsură acest lucru răspunde nevoii comune a tuturor actorilor implicați pentru o mai bună întelegere a problemelor și a soluțiilor, o mai bună bugetare și raportare și creșterea impactului și a ritmului schimbărilor în comunitate.

Despre vorbitori

Cristina Hanganu este director de comunicare & CSR, Lidl România cu o experiență de 25 de ani în crearea și implementarea strategiilor de responsabilitate socială și comunicarea acestora pentru companii din industrii diverse.
Mădălina Marcu este director de dezvoltare în cadrul ARC, cu o experiență de 20 de ani în design, implementare și masurare de programe de grantmaking și voluntariat corporativ, campanii de fundraising și advocacy pentru o mai bună legislație in domeniul filantropiei.

Devino membru

SustainAbility School este un program de educație dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre ale Ambasadei Sustenabilității în România prin programul Coaliția România Sustenabilă.

Dacă ești angajatul unuia dintre membri, creează-ți cont gratuit aici.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, cere decidenților din organizația ta să devină membru.