Se pare că procesul de reducere a emisiilor de carbon nu a fost niciodată atât de important pentru consiliile directoare ale companiilor, luând în calcul presiunea tot mai mare din partea clienților, investitorilor și a angajaților. În acest nou context, companiile se străduiesc tot mai mult pentru a deveni mai sustenabile prin îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă. Astăzi, peste 50% din IMM-urile din Uniunea Europeană fac eforturi pentru a reduce consumul de energie, iar peste 80% din companiile Fortune 500 și-au setat ținte pentru combaterea schimbărilor climatice. Pe de altă parte, țintele facile, precum schimbarea surselor de iluminat clasice cu LED-uri, nu mai sunt suficiente, iar tipurile de acțiuni care erau considerate inovatoare acum câțiva ani, astăzi sunt parte din normalitate. Ținând cont de constrângerile financiare și de limitările forței de muncă, coroborate cu cererile permanente ale clienților, investitorilor și angajaților pentru produse și servicii accesibile și, totodată, provenite din surse etice și responsabile, oare cum reușesc companiile să fie lideri și să creeze bune practici în domeniul reducerii emisiilor de carbon? Cum abordează companiile provocarea de a continua să se diferențieze prin demersurile lor de sustenabilitate? Vino la webinarul susținut de Simon Graham, Head of Innovation la De Courcy Alexander (DCA) și află mai multe despre inovația în procesul de reducere a emisiilor de carbon și cum o poți folosi pentru compania ta.

Urmărind acest webinar, vei afla:

  • Care sunt barierele în calea unui management sustenabil, în special în domeniul reducerii emisiilor de CO2?

  • Cum folosesc companiile inovația pentru a-și reduce emisiile de CO2?

  • Ce pași poate urma o companie pentru a stimula inovația în domeniul reducerii amprentei de carbon?

Despre vorbitor

Simon Graham este Head of Innovation la De Courcy Alexander (DCA). La origine cercetător în domeniul Big Data și al imaginilor din satelit, el a fost în fruntea creării de noi idei de business în domenii precum economia circulară, energiile regenerabile și transportul cu emisii scăzute. Programele dezvoltate de el, ca specialist intern și consultant independent, i-au adus peste 20 de premii pentru transformarea proceselor pentru a fi zero-carbon și zero-deșeuri. De asemenea, a lucrat cu furnizorii pentru a elimina sclavia modernă și traficul de persoane. Fost Visiting Fellow la Universitatea din Nottingham, el este acum Chief Knowledge Officer la Zero Carbon Academy și membru al Royal Geographical Society, a publicat peste 20 de capitole de carte și articole despre sustenabilitate și afaceri și a fost intens citat în reviste precum The Econimist la The New Scientist.

De Courcy Alexander (DCA) este o companie de consultanță pentru inovația sustenabilă cu sediul la Londra. Fondată în 2014, DCA a lucrat cu entități din sectorul public și privat pentru a crea planuri pe termen lung care merg dincolo de decarbonizare, permițând transformarea în sectoare greu de decarbonizat folosind economia de hidrogen și creând procese care se adresează produselor greu reciclabile. Compania are o expertiză majoră în crearea de colaborări între industrii pentru a depăși barierele din calea inovației și antreprenoriatului și care asigură succes sustenabil și pe termen lung. De curând, DCA a primit titlul de Compania de consultanță pe inovație în sustenabilitate a anului în Regatul Unit, la Gala Premiilor pentru Cercetare și Dezvoltare 2022.

Devino membru

SustainAbility School este un program de educație dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre ale Ambasadei Sustenabilității în România prin programul Coaliția România Sustenabilă.

Dacă ești angajatul unuia dintre membri, creează-ți cont gratuit aici.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, cere decidenților din organizația ta să devină membru.