Neutralitatea climatică cere o transformare fundamentală în toate zonele societății. Dificultățile pe care trebuie să le depășească companiile care trebuie să implementeze această transformare ținând cont și de competiția globală, sunt imense. Prin Green Deal, Comisia Europeană a prezentat cel mai larg și mai ambițios proiect de creștere sustenabilă și competitivitate pe termen lung de la fondarea Uniunii Europene. Ținta climatică de neutralitate până în 2050 este extrem de ambițioasă, dar luând în calcul amenințarea reală a consecințelor schimbărilor climatice, este absolut necesară.

Acest lucru ne arată că trebuie să acționăm acum! Multe companii din Europa, spre exemplu, din Germania, dar și din alte părți ale lumii, au înțeles nevoia de a-și modifica procesele pentru a se adapta neutralității climatice, reducându-și emisiile cât mai repede posibil. Planurile de acțiune ajută companiile să facă tranziția către afaceri mai verzi într-un mod cât mai concret. Aceste planuri sunt extrem de utile deoarece oferă un cadru robust deciziilor de investiții, făcând posibilă analiza și ajustarea proceselor și a procedurilor în companii și pe tot lanțul de achiziții.

10 dintre companiile partenere din German CEO Alliance for Climate and Economy au dezvoltat un document cu propuneri legate de pachetul legislativ Fit for 55, cu scopul de a aduce la masa discuțiilor cele mai vizionare nume din zona de business și a prezenta tranziția industriei în contextul Fit for 55. În acest document, organizația a pledat pentru un design ambițios, dar viabil din punct de vedere economic, ținând cont de nevoia de planificare și securizare financiară a companiilor care sunt deschise către investiții în tehnologii verzi.

Astfel, în urma unui dialog la care au luat parte 17 companii care sunt lideri în industriile lor, CEO Alliance for Climate and Economy, împreună cu Agora Energiewende și compania de consultanță Roland Berger, au schițat 12 recomandări de acțiune în domeniul politicilor.

Vino să afli mai multe despre măsurile recomandate pentru a promova transformarea industriilor din Germania în modele neutre din punct de vedere climatic, într-un webinar susținut de Ronja Busch - Junior Advisor, European and International Policy, German CEO Alliance for Climate and Economy.

Urmărind acest webinar, vei afla:

  • Importanța planurilor corporative de acțiune climatică;

  • Bune practici de acțiune climatică ale companiilor membre în German CEO Alliance for Climate and Economy;

  • De ce este important să ai un plan de acțiune corporativă pentru a demonstra angajamentul ferm al companiei tale pe calea tranziției către sustenabilitate și pentru a evita greenwashing-ul.

Despre vorbitor

Ronja Busch este Junior Advisor, European and International Policy, German CEO Alliance for Climate and Economy. Se concentrează în special pe pachetul legislativ Fit for 55, cât și pe New European Bauhaus – crearea orașelor sustenabile și incluzive – hydrogen scale up și politica climatică internațională. În trecut, ea a lucrat ca avocat în domeniul legislației energetice la o firmă de avocatură. A studiat dreptul la Universitățile din Leipzig și Fribourg (Elveția).

German CEO Alliance for Climate and Economy este o organizație non-profit, ce are ca misiune promovarea protecției climei și utilizarea sustenabilă a resurselor naturale. Fiind o alianță la nivel de CEO a peste 30 de companii din toate sectoarele de business și industrie, aceasta lucrează cu guvernul, cu think-tank-urile și cu societatea civilă pentru a dezvolta soluții constructive pentru tranziția la o economie neutră din punct de vedere climatic.

Devino membru

SustainAbility School este un program de educație dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre ale Ambasadei Sustenabilității în România prin programul Coaliția România Sustenabilă.

Dacă ești angajatul unuia dintre membri, creează-ți cont gratuit aici.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, cere decidenților din organizația ta să devină membru.