În urma Acordului de la Paris, guvernele mondiale s-au angajat să mențină creșterea temperaturilor globale la max. 1,5 grade Celsius peste cele din epoca pre-industrială. Multe din guvernele țărilor dezvoltate, inclusiv cele ale Statelor Membre în Uniunea Europeană s-au angajat să atingă neutralitatea climatică până în 2050. Companii mari din Fortune 500 au urmat exemplul și s-au înscris în cursa spre net zero, formându-se cea mai mare alianță globală din economia globală hotărâtă să atingă neutralitatea climatică până în 2050. Dar ce este neutralitatea climatică și cum se măsoară conceptul de net zero? Neutralitatea climatică se referă la echilibrarea emisiilor prin investiții în acțiuni de absorbție, metodă cunoscută sub numele de “offsetting”. Companiile care nu pot face imediat retehnologizări pentru a-și scădea emisiile spre zero, pot să apeleze acum la diferite mecanisme de offsetting, urmând să pornească procesul de eliminare treptată a emisiilor.

Urmărind acest webinar, vei afla:

  • Cum pot companiile să își reducă direct și indirect emisiile?

  • Cum pot companiile să își compenseze emisiile de carbon?

  • Ce mecanisme de acest fel există la nivel global și ce mecanisme există la nivel național?

  • Ce oportunități de finanțare externă există pentru transformarea companiilor din România și pentru reducerea drastică a emisiilor acestora?

Despre vorbitor

Corina Murafa este co-liderul inițiativei globale a Ashoka privind clima, Next Now / Planet & Climate. Ashoka este cea mai mare rețea globală care susține antreprenorii sociali și este prezentă în peste 90 de țări de 40 de ani. De asemenea, este expertă în politici publice în domeniul climei, energiei și sustenabilității, având experiențe profesionale si de consultanță pentru instituții precum Frankfurt School of Management, Banca Mondială, OMV Petrom, Deloitte, Cancelaria Primului Ministru, etc. Cel mai recent a condus echipa internațională de consultanți care a asistat Guvernul Romaniei și Comisia Europeană în elaborarea Planurilor Teritoriale privind Tranziția Justă în România. Corina reprezintă în prezent societatea civilă în Consiliul Economic și Social al României. Ea deține un doctorat în studii economice la Academia de Studii Economice din București, unde de altfel și predă în cadrul MBA-ului de Energie, și un master în politici publice de la Hertie School of Governance, Berlin.

Devino membru

SustainAbility School este un program de educație dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre ale Ambasadei Sustenabilității în România prin programul Coaliția România Sustenabilă.

Dacă ești angajatul unuia dintre membri, creează-ți cont gratuit aici.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, cere decidenților din organizația ta să devină membru.