În fiecare zi, majoritatea companiilor mari sau globale lucrează cu sute, chiar mii de furnizori și terți. Aceste companii au, la rândul lor, proprii furnizori și subcontractanți, fiecare aducând cu sine un set unic de riscuri – de la riscuri de conformitate, până la încălcări ale drepturilor omului și practici dăunătoare pentru mediul înconjurător.

Complexitatea lanțului de aprovizionare nu mai poate fi o scuză pentru lipsa de conștientizare a activităților neetice și ilegale. Există mai multe reglementări globale importante, cum ar fi Regulamentul UE privind defrișările (EUDR), Actul SUA pentru prevenirea muncii forțate a uigurilor, Actul UE împotriva muncii forțate și Directiva UE de Raportare Corporativă de Sustenabilitate (CSDDD), care stabilesc cadrul legal pentru ca anumite companii să poată identifica practicile ilegale din lanțul de aprovizionare.

Pentru a respecta aceste noi reglementări, un prim pas esențial este cartografierea fiecărei entități din lanțul de aprovizionare și evaluarea regiunilor, sectoarelor și circumstanțelor la care acestea sunt expuse. Acest proces nu trebuie să fie complicat sau costisitor, dar necesită planificare și, cel mai important, colaborarea între echipele implicate în relațiile cu furnizorii, inclusiv achiziții, juridic, finanțe, vânzări, sustenabilitate și strategie.

În cadrul acestei sesiuni vom discuta despre studii de caz și investigații care au scos la lumină defrișări, acordarea coruptă a permiselor de mediu și munca forțată susținută de guverne.

Urmărind acest webinar, vei afla:

  • Cum reuşim să integrăm verificarea beneficiarilor reali în procesul de identificare a furnizorilor și evaluarea riscurilor;

  • Cum putem motiva pe angajaţii şi membrii echipelor pentru a colecta informații despre furnizori și terți; – De ce un lanț de aprovizionare nejustificat de complex reprezintă un semnal de alarmă;

  • Cum reuşim să pregătim companiile care implementează procese solide împotriva corupției și a spălării banilor și cum pot să construiască cadre mai potrivite pentru due diligence în relația cu furnizorii;

  • Despre maparea lanțului de aprovizionare și identificarea riscurilor ca o prioritate, nu doar ca un element de conformitate. Autoritățile de reglementare vor dori să vadă dovezi ale unui proces de due diligence real, iar cazurile în care sunt evitate aceste dovezi sunt considerate eșecuri sistemice de guvernanță;

  • Care sunt informaţii despre mai multe instrumente open-source disponibile pentru a începe maparea furnizorilor; – Cum pot echipele interne să creeze un cadru potrivit pentru evaluarea furnizorilor.

Despre vorbitori

Echipa ESG a Aperio Intelligence este formată din experți din diverse industrii și jurisdicții, inclusiv foști ofițeri de conformitate KYC/AML, profesioniști în sustenabilitate și analiști specializați în due diligence investigațional.

Serviciile ESG ale Aperio sunt coordonate de către Natasha Buchler, care, din 2008, supervizează integritatea due diligence în sectorul de business intelligence, concentrându-se pe riscurile lanțului de aprovizionare, transparență și due diligence, cu precădere în piețele emergente.

Natasha a fost Manager de Conformitate Anticorupție în cadrul L Brands, Manager de Etică și Conformitate în cadrul K2, iar în 2019 a fondat Akojo Market, o piață cu impact social pentru brandurile artizanale. A fost inclusă în programul WISE100 (Women in Social Enterprise) lansat de NatWest, o platformă ce oferă recunoaștere pentru femeile ce ocupă funcții de top în sectoarele business cu misiune socială, orientate dincolo de profit și în sectorul de impact investing. Echipa publică articole de referință despre ESG în Financial Crime Digest (FCD) al Aperio.

Devino membru

SustainAbility School este un program de educare dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre ale Ambasadei Sustenabilității în România prin programul Coaliția România Sustenabilă.

Dacă ești angajatul unuia dintre membri, creează-ți cont gratuit aici.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, cere decidenților din organizația ta să devină membru.