Webinarul se bazează pe raportul lansat de Climate Bonds Initiative, pentru care au fost intervievaţi peste 30 de directori financiari (CFOs) reprezentând companii cu o capitalizare de piață cumulată de 930 miliarde de dolari. Concluziile raportului arată că directorii financiari pot juca un rol esențial în promovarea tranziției spre o economie cu emisii reduse de carbon.

În cadrul sesiunii va fi evidenţiat rolul esențial pe care directorii financiari (CFOs) îl au în gestionarea riscurilor și oportunităților inerente acțiunilor întreprinse şi riscurile potenţiale în situaţia în care compania lor rămâne în urmă în tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon.

Acțiunile lipsite de ambiție, ce expun o companie la riscuri climatice fizice, legislative și financiare, ar putea fi percepute negativ de către investitori, afectând valoarea companiei și având impacturi reputaționale pe termen lung. Pe de altă parte, acțiunile proactive pot aduce un avantaj competitiv durabil pe termen lung pentru afaceri.

Urmărind acest webinar, vei afla:

  • Cum îşi manageriază directorii financiari din întreaga lume sarcina complexă de a-şi reorienta afacerile spre o tranziție cu emisii scăzute de carbon;

  • Cum poate piața de datorii etichetate să joace un rol important în sprijinirea directorilor financiari, în finanțarea tranziției spre o economie cu emisii scăzute de carbon;

  • Cum poate tranziţia către o economie cu emisii scăzute de carbon să fie valorificată ca pe o oportunitate de afaceri.

Despre vorbitori

Leandro Waquil este responsabil de coordonarea colaborării cu instituțiile financiare, oferind sprijin liderilor regionali ai programului de tranziție agroalimentară.

El are 20 de ani de experiență în finanțe corporative în companii braziliene și multinaționale, conducând departamente începând de la trezorerie, la managementul numerarului până la structurarea operațiunilor financiare pe piețele de capital și financiare.

Economist absolvent al Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor din cadrul Universității din São Paulo, cu un MBA executiv în finanțe la Școala de Afaceri Saint Paul, postuniversitar în Afaceri Durabile la ISEG (Universitatea din Lisabona) și Certificare în Investiții ESG emisă de CFA UK.
Gabriela Constantin aduce o bogată expertiză în domeniul energiei și al tranziției industriale, ocupând funcția de Manager al Programului de Tranziție Industrială la Climate Bonds Initiative, organizație internațională dedicată mobilizării capitalului global pentru acțiuni climatice. În centrul activității sale se află Programul de Tranziție Industrială, unde joacă un rol crucial în orientarea tranziției energetice către alinierea cu un viitor mult sub 1,5 grade Celsius și atingerea emisiilor net zero.

În calitate de Manager al Programului de Tranziție Industrială, Gabriela supervizează inițiativele pe toate etapele ciclului lor de viață, cu un accent deosebit pe facilitarea tranziției industriale. Responsabilitățile ei includ implicarea părților interesate, promovarea colaborării și asigurarea sinergiilor programelor pentru a-și maximiza eficacitatea.

Devino membru

SustainAbility School este un program de educare dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre ale Ambasadei Sustenabilității în România prin programul Coaliția România Sustenabilă.

Dacă ești angajatul unuia dintre membri, creează-ți cont gratuit aici.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, cere decidenților din organizația ta să devină membru.